zondag 21 april 2024

Spa: Tour Jean Valière toren

In het Belgische Wallonië, ten zuiden van Spa, staat op 570 meter boven zeeniveau een 22 meter hoge panoramische toren die uitzicht biedt van de onneembaar uitzicht over het landschap van de Fagne de Malchamps en de omliggende bossen. De wandeling vaar de toren begint vanaf de parkeerplaats van Domaine de Bérinzenne 4900 Spa, België. De toren op de Hoge Venen is gebouwd in 1996. Didactische panelen vergezellen de toren om het landschap het beste te interpreteren. Een essentiële plek tijdens uw bezoek aan het Domaine!


Het Domaine-boompark strekt zich uit tot in het hart van het Spadoise-bos en aan de rand van de fagne. Het is het startpunt voor meerdere wandelingen. Samengesteld uit een vijver en verschillende picknickplaatsen, is het ook een ideale plek om even in de schaduw te pauzeren !

Uitkijktoren is één van de thema’s voor uitstapjes. Door op zoek te gaan naar bezienswaardigheden of activiteiten rond een bepaald thema, komen we regelmatig op locaties waar we anders misschien nooit naar toe zouden gaan. Zo bezochten we vandaag Tour de Berinzenne bij het gelijknamige Domain de Berinzinne in Spa. Naast enkele prachtige wandelingen in dit mooie domein, kan je er dus ook een uitkijktoren vinden.


Locatie: Tour Jean Valière toren
Info: www.berinzenne.be