zaterdag 9 juli 2016

Nederweert, kijkhut Weerterbos

In maart 2016 openen leerlingen van basisschool De Klimop uit Nederweert samen met Joke Kersten, portefeuillehouder beekherstel van Waterschap Peel en Maasvallei, een nieuwe vogelkijkhut in het Weerterbos. De kijkhut ligt voorbij de Daatjeshoeve aan de Heugterbroekdijk in Nederweert.


Van oude veldschuur naar vogelkijkhut Wat is het verschil tussen een dodaars en een fuut en waaraan herken je nu eigenlijk een blauwe reiger? Dit kun je zien in de nieuwe vogelkijkhut in het Weerterbos. Het Weerterbos vormt samen met de Hugterheide een groot natuurgebied op de grens van Limburg met Noord-Brabant en maakt deel uit van het Belgisch-Nederlandse Grenspark Kempen~Broek. Een oude veldschuur voor gereedschap is daar omgebouwd tot een echte vogelkijkhut, met prachtig uitzicht over de nieuw aangelegde waterbuffers.

Waterschap Peel en Maasvallei en Stichting Het Limburgs Landschap hebben samen met diverse partners deze waterbuffers aangelegd om de natuurlijke ‘sponswerking’ van het Weerterbos te herstellen. Hierdoor wordt het water langer vastgehouden en wordt wateroverlast voorkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten