maandag 6 maart 2017

Goirle: Natuurpoort Roovertsche Leij

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden door de hele provincie. Er staat altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandel-routes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes. Het netwerk van Brabantse Natuurpoorten is een initiatief van de provincie Noord-Brabant.



Voor Natuurpoort de Roovertsche Leij moeten we naar Goirle. Het startpunt voor een prachtige fiets- of wandeltocht door het gebied van de Kempische Landgoederen begint bij het Gorps Baantje 1, 5051PX Goirle. De vijf particuliere landgoederen zijn samen goed voor 4200 hectare natuurschoon, ieder met een eigen uitstraling. Statige landhuizen en boerderijen vormen een verwijzing naar het rijke verleden. Dwars door het gebied slingeren riviertjes, ook wel ‘Leijen’ genoemd, die deze streek, door bos, langs heidevelden, weilanden en natte natuur zoals vennen en beekjes. Een landschappelijke gevarieerdheid die natuurliefhebbers zeker zal bevallen.

Een brochure over het gebied is te downloaden

Natuurpoort de Roovertsche Leij in Goirle
Lekker eten en drinken
Genieten van lekker eten en drinken na uw tocht door dit mooie en gevarieerde grensgebied? Daar is De Roovertsche Leij de perfecte locatie voor. Ontdek ook de vele activiteiten die Rocks ’n Rivers in het naastgelegen klim- en avonturenbos te bieden heeft.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 - 22.00 uur en zaterdag en zondag van 08.00 - 22.00 uur.