dinsdag 20 maart 2018

Steenbergen: Vogelkijkhut Roode Weel

De vogelkijkhut aan het fietspad langs de Kruislandsedijk in Steenbergen werd dinsdag 20 maart 2018 officieel geopend. het is een unieke locatie voor vogelspotters, die kunnen genieten van het uitzicht over het water van de Roode Weel.


De vogelkijkhut staat onderaan de dijk en biedt een schitterend uitzicht over het natuurgebied. Het domein van de bruine kiekendief en de waterral. En straks, in het voorjaar, broedt in de knotwilgen langs het water de steenuil. Een mekka voor vogelliefhebbers. De hut biedt plaats aan maximaal vijf tot zes mensen. Die kunnen beschut zitten. Ook aan fietsers die een toertje maken is gedacht. Bankjes bieden de mogelijkheid om even te rusten en te genieten van de natuur.

Net als bij de picknicksteiger ter hoogte van de Blauwe Sluis, verderop aan de Kruislandsedijk, is Accoya hout toegepast. Op die manier moet eenheid ontstaan tussen de verschillende objecten die deel uitmaken van de West-Brabantse waterlinie, legt Ad Kil uit. Ook de Bunkertrepe bij De Heen en de Mozesbrug in Halsteren zijn van dit materiaal gemaakt.

Vanuit de hut kijk je uit over het water van de Roode Weel. Het natuurgebied is ontstaan na een dijkdoorbraak en maakt deel uit van de Cruyslandse kreken, een oud krekensysteem. De vogelkijkhut is een aanvulling op de dichtbij gelegen belevingspoort Blauwe Sluis. En zo krijgt het gebied steeds meer gestalte. Brabants Landschap, eigenaar van de grond, heeft financieel bijgedragen aan de ontwikkeling.

De kijkhut ligt langs de Kruislandsedijk, 4651 RD Steenbergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten