dinsdag 27 augustus 2019

Reusel: Kijktoren Outdoor Park

Op het Outdoor Park, aan de Burgemeester Willekenslaan 5 in Reusel, staat een 26 meter hoge toren die vrij toegankelijk is voor publiek. De toren doet ook dienst als klimtoren, maar de Outdoor platforms zijn alleen toegankelijke tijdens en voor Outdoor evenementen. De toren ligt op enkele meters van de parkeerplaatsen die ook gebruikt worden voor bezoekers van Taverne D'n Ouwe Brandtoren, (tevens Natuurpoort de Brandtoren) aan de overzijde van de weg.


Natuurpoort de Brandtoren, dagelijks geopend van 09.30 uur tot 22.00 uur, is hét startpunt voor een wandeling of fietstocht door de Peelse Heide. Bekijk direct dit gebied vol heide en vennen op de ‘De Nieuwe Brandtoren’; een uitkijktoren van 26 meter hoog, die onderdeel uitmaakt van Outdoor Park Reusel. Bij Taverne D'n Ouwe Brandtoren kun je terecht voor een hapje of een drankje. Voor actievelingen is er een outdoorpark en een trimbaan en voor avontuurlijke kinderen het ‘Keimennekespad’ en de ‘Escaperoom’. Ontdek ook de prachtige bijentuin met insectenmuur.


Over de toppen van de bomen
De toren biedt een mooi zicht over de toppen van de bomen. Eind 2017 hebben de keimennekes in het keimennekesbos er een taak bijgekregen. Zij zorgen sinds die tijd niet alleen voor de spelletjes in het bos, maar ook voor de vogels. In het bos hangen 14 vogelnestkasten voor 14 verschillende soorten vogels. Onder de nestkasten is een QR-code geplaatst. Als je de QR-code scant (Een QR-code App is te downloaden in de Google Playstore of Apple App Store) met je telefoon dan kom je op een speciale pagina terecht waar iets meer informatie te vinden is over de bewoner van de betreffende vogelnestkast. De informatie bestaat uit een foto, een geluidsfragment en wat algemene geschreven informatie.

Eten en drinken bij Taverne D'n Ouwe Brandtoren
In 1933 werd er een "voorwerkers woning" gebouwd in de bossen tussen Reusel en Postel. In die tijd werd deze woning bewoond door een voorman van de gemeente die betrokken was bij de bebossing van de heide in de omgeving. Naast die woning stond een brandtoren waar de taverne zijn naam aan ontleent. In 1999 is er van die woning een Taverne gemaakt. In en om die taverne zijn de verhalen nog te lezen en te proeven die zich er in de loop der jaren hebben afgespeeld. Kom zelf eens ervaren hoe het was en geniet van al het lekkers op de menukaart.

Als u de trap op of af gaat kijkt u op de taverne.

Adressen:

Taverne D'n Ouwe Brandtoren
Burg. Willekenslaan 2
5541 NA Reusel
Tel: 0497 620311
Internet: ouwe-brandtoren.nl

Outdoorpark Reusel
Burgemeester Willekenslaan 5
5541 NA Reusel
Internet: outdoorparkreusel.nl

Locatie: Kijk- en klimtoren op het Outdoorpark Reusel, Burgemeester Willekenslaan 5, 5541 NA Reusel

De ingang is aan de achterkant, te bereiken via de zandweg met het betonnen fietspad, links van de toren.