dinsdag 28 april 2020

Herkenbosch: Uitkijktoren de Meinweg

Het wandelpad door Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch gaat over bochtige paadjes door het bos. Aan de rand van Nationaal Park De Meinweg staat een uitkijktoren. Volg de houten paaltjes. Uitkijktoren de Meinweg is vervaardigd uit douglas.


Je vindt de uitkijktoren na een wandeling dat begint bij de spoorwegovergang voorbij Rijstal Venhof, Venhof 2, Herkenbosch. Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Volg het rolstoelpad en je komt bij de uitkijktoren. De GPS coördinaten zijn: 51.16731, 6.09254.

De toren zou tot stand moeten komen door geldinzameling middels een crowdfundactie, maar de geldinzamelingsactie vwerd gestaakt nadat onder meer Staatsbosbeheer waarschuwde dat er sprake was van oplichting. Staatsbosbeheer waarschuwde mensen onder meer via twitter om niet te doneren aan de actie omdat het niet nodig was.


Beelden van de schade die de brand rondom de toren heeft aangericht.

De bekende uitkijktoren in Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch is dinsdagmiddag gegrepen door de vlammen. De hardnekkige brand in het natuurgebied is dinsdag voor de tweede keer opgelaaid. Dat gebeurde maandagavond ook al toen de brandweer eveneens dacht het vuur onder controle te hebben. De harde wind speelt de brand telkens parten. Die draait elk half uur waardoor de brand weer is opgelaaid.

Zeker 170 hectare bos en hei is in de as gelegd. Dat was dinsdagochtend al het geval, toen de brand nog niet voor de tweede keer was opgelaaid. Zowel Limburgse als Duitse brandweerlieden zijn onafgebroken in de weer om de brand te beteugelen.

De locatie van Uitkijktoren in Nationaal Park De Meinweg.