donderdag 18 april 2024

Rijsbergen: Vogelkijkhut De Flesch

In de Pannenhoef liggen verschillende routes (van 4 en 6 km) langs vogelkijkhut de Flesch. Hier kun je zomaar een ooievaar tegenkomen, een blauwe reiger of een groene specht. Leuk voor klauteraars en vogelvriendjes, maar ook voor grotere avonturiers! De vogelkijkhut is bereikbaar via de zandweg langs de Pannenhoef Parkeerplaats de Ganger, aan de Panhoefweg 7, 4882 JC Zundert.


Vogelkijkhut De Flesch

Bij het ven de Flesch vinden we een vogelkijkhut. Op het water kunt u bijvoorbeeld wintertaling zien. Verderop in het gebied wordt de klapekster wel eens waargenomen.

Het natuurgebied ligt tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel, ten noordwesten van de oude rijksweg tussen Antwerpen en Breda. Volg vanuit Breda via Rijsbergen naar Zundert (N263). Ga bij de rotonde rechts (N638). Bij de eerste rotonde in Rijsbergen gaat u rechtsaf. Na enkele honderden meters gaat u links de Tiggelbergsestraat in. Na circa 2 km gaat u bij boerderij De Kiewiet rechtsaf. Bij de 2e rotonde recht, de Klein Zundertseweg op. Vervolg deze weg, wordt later Heischoorstraat en Sprundelsebaan. Draai even verder de Panhoefweg op (doodlopende weg). De parkeerplaats ligt 200 meter verder aan de rechter kant van de Panhoefweg. Hier gaat de wegverharding over in een zandweg met fietspad.


Locatie: Pannenhoef: Vogelkijkhut De Flesch
Wees voorzichtig, looproutes komen niet altijd overeen met de werkelijke omstandigheden