donderdag 21 januari 2016

De Lutte, opening vogelkijkhut

Op woensdag 27 januari a.s. vindt in het arboretum Poort Bulten in De Lutte de officiële opening van de schuilhut plaats door Michael Sijbom, burgemeester van Losser en Hans van Agteren, wethouder Vrijetijdseconomie Regio Twente.


In het voorjaar van 2014 is het Carmelcollege uit Oldenzaal begonnen met het bouwen van een vogelkijkhut in het moeraslandschap. Deze kijkhut wordt geheel op traditionele wijze gebouwd en uitgevoerd in eiken, de leerlingen leren op deze wijze erg veel over het bewerken van hout, zoals het vervaardigen van pen / gat verbindingen maar ook het tekening lezen, uitzetten van een bouwplaats etc. Allemaal vaardigheden die hen later op weg helpen naar een baan in de bouw.

De schuilhut / vogelkijkhut is een initiatief van René Nollen, parkmanager van het arboretum, en o.a. bedoeld als uitkijkpost voor vogelspotters. Daarnaast kan men vanuit de schuilhut, die een oppervlakte heeft van ca 30 m2 alle zichtlijnen van het poelenlandschap goed overzien. Er zal een permanente tentoonstelling komen te hangen in de schuilhut over het leven in het poelenlandschap.

Leerlingen van het Carmelcollege in Oldenzaal hebben tezamen met hun begeleider Ben Oude Groote Beverborg de schuilhut geheel op traditionele wijze gemaakt. Het gaat hier om leerlingen met een beperking die dankzij financiële ondersteuning van de overheid regulier onderwijs kunnen volgen.

Het programma start om 15.30 uur in het infocentrum. De officiële opening van de schuilhut staat gepland om 16.00 uur.

       


Geen opmerkingen:

Een reactie posten