dinsdag 9 juni 2015

Moergestel: Kijktoren Reuselhoeve

De Reuselhoeve in Moergestel begon als Kanoboerderij maar is uitgegroeid tot een buitenplaats aan de Reusel voor allerlei recreatieve mogelijkheden in de natuur. Recreatief op het water, avontuurlijk hoog in de lucht, sportief in de Beweegtuin, of ontspannen op het terras. De Reuselhoeve ontwikkelt nieuwe innovatieve recreatiemogelijkheden voor verschillende doelgroepen met altijd een nauwe wisselwerking met de prachtige natuur.

 Uitkijktoren Reuselhoeve tussen Biest-Houtakker en Moergestel

 Het nieuwste project van de Reuselhoeve is een 15 meter hoge uitkijktoren met op het hoogste platform een afgesloten binnenruimte van 20 m2 van waaruit je de prachtige omgeving kunt bewonderen. Tegelijkertijd genietend van een filmpje over het nieuwe natuurgebied de Hilver. Je kunt natuurlijk ook buitenom lopen de frisse lucht opsnuiven.

 De ruimte is eveneens geschikt voor vergaderingen, workshops etc. Door een ‘luie’ trap en rustplateaus is de toren makkelijk toegankelijk voor wat oudere bezoekers.

 Vanuit de uitkijktoren loopt een tokkelbaan van 120 meter die uitkomt in het klim-slim parcours. Bezoekers kunnen ervoor kiezen deze tokkelbaan apart af te gaan, dus los van het klim-slim parcours.

 Naast het project ‘natuursprong’, een natuurlijk speelstrand aan de Reusel met een tipitent in samenwerking met Staatsbosbeheer en de grootste ‘beweegtuin voor senioren’ van Brabant, vormt de toren een nieuwe recreatievoorziening bij de Reuselhoeve.

 Maar er is nog meer! ‘Biowalking’ is een initiatief samen met IVN en het Elisabeth Ziekenhuis voor mensen met diabetes type 2. Na een korte uitleg over het effect van wandelen op de bloedsuikerspiegel trek je, begeleidt door een IVN-gids, een stukje de natuur in. Door het vooraf en achteraf meten van de bloedsuikerspiegel wordt dit effect duidelijk.

 Op 28 september opende eigenaar Guus Mulders de nieuwe uitkijktoren en het biowandelpad binnen zijn concept waar natuur, recreatie en spel samen komen. Het Huis van De Brabantse Kempen leverde een bijdrage aan de totstandkoming van nieuwe natuur bij de Reuselhoeve in combinatie met nieuwe recreatiemogelijkheden in dit landelijke gebied.